Субота
20.04.2024
04:28
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Відділ освіти Іршавської райдержадміністрації
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 257

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Лютий » 14 » День безпечного Інтернету
10:20
День безпечного Інтернету

5 лютого 2019 року у світі відзначався День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

День безпечного Інтернету (SID) організовано мережами Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпеки та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми та молоддю. Понад 140 країн підтримали ідею Дня безпечного Інтернету, мільйони людей в усьому світі об’єднуються заради натхнення до позитивних змін та підвищення освіченості з питань безпеки онлайн та участі у заходах.

         

Заклади освіти Іршавського району провели виховні заходи, присвячені Дню безпечного інтернету після відновлення освітнього процесу 11 лютого 2019 року.

В Сілецькій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів в цей день було проведено цілий ряд заходів для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет, які підготувала вчитель інформатики Брич Б.В.

Молодші школярі, учні 1 та 4 класів, подивилися мультфільм «Фіксики. Інтернет». Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету.

Для старших учнів молодшої школи проводилися відео-уроки на тему: "Інтернет - користь чи прихована небезпека" з метою ознайомлення учнів з правилами поведінки в Інтернеті, для учнів 7-9 класів виховний урок на тему: "Інтимні селфі в інтернеті - жарт чи небезпечний ризик" Учні охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті, а також вивчили пам’ятку про «Неприємності в мережі та як їх уникнути».

Вихованці офрмлювали «квітку нікнеймів», визначили позитивний та негативний вплив мережі на підростаюче покоління, а також пригадали пам’ятку про «Неприємності в мережі та як їх уникнути».

в Дунковицькій ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено день безпечного інтернету. Вчитель інформатики Фекете О.Ю. провела ряд заходів, метою яких було поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді та вивчення ролі, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращої і більш безпечної онлайн-спільноти.

Молодші школярі подивилися мультфільм «Фіксики. Інтернет». Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету.

Учні охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті, а також вивчили пам’ятку про «Неприємності в мережі та як їх уникнути».

Учні 6 класу переглянули презентацію мозговий штурм "Позитивні можливості Інтернету"

Учні 5 класу взяли участь у грі "Хто я?", повторили на уроках правила безпечної роботи в інтернеті та переглянули відео «Корисні підказки. Увага Інтернет».

Учні 7 класів визначали негативний вплив мережі на розвиток підростаючого покоління. Свої висновки вони реалізували через електронні презентації, які потім демонстрували на уроках.

Вчитель інформатики Фекете О.Ю. підготувала перегляд відеороликів та презентацій «Безпека дітей в Інтернеті» в кабінеті інформатики. Після перегляду учні обговорювали побачене.

Старшокласники підготували презентації та цікаві доповіді. Розробили пам’ятки про «Безпечний Інтернет".

В шкільній бібліотеці була представлена книжкова виставка "Павутиння ілюзій", яку підготувала бібліотекар школи Попович В.М. Я сподіваюся, що цей день навчив учнів багатьом правилам поведінки в Інтернеті, ознайомив із загрозами, що несе Інтернет та відзначив позитивні моменти користування мережею.

У більшості закладів освіти було організовано перегляд відеороликів:

https://www.youtube.com/watch?v=toFgX_AfQCU;

https://www.youtube.com/watch?v=b-gaa9ZI2JE

Адреси спеціально розроблених веб-ресурсів

http://bezpeka.kyivstar.ua 

http://www.onlandia.org.ua/ Портал «онляндія — безпека дітей в інтернеті»;

 

Переглядів: 616 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

...

...

...

Пошук

Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архів записів