Середа
17.04.2024
00:55
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Відділ освіти Іршавської райдержадміністрації
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 257

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Квітень » 17 » Патріот-2019
10:33
Патріот-2019

Історичні події, що відбувалися і відбуваються в Україні на протязі останніх років – Революція Гідності, боротьба за територіальну цілісність, незалежність України, за право жити, навчатись, працювати у демократичній, правовій державі – підняли на поверхню глобальні проблеми суспільства. Частина таких проблем так чи інакше повʼязана з недостатнім рівнем національної свідомості різних поколінь українців, з викривленим трактуванням окремих історичних фактів нашої держави. Виходячи з вищезазначеного, патріотизм на даний час є особливо гострою потребою. Критеріями патріотизму є любов, вірність і служіння Батьківщині, турбота про забезпечення цілісності і суверенітету України, піклування про її постійний розвиток на шляху демократичного національного відродження, сприяння гармонізації державних, суспільних та особистісних інтересів у повсякденному житті. У випадку загрози патріотизм проявляється у готовності служити Україні, встати на її захист.

Наш район не стоїть осторонь подій, що відбуваються на Україні. У 2017 році за ініціативи голови районної ради В. Симканинця та начальника відділу освіти Іршавської райдержадміністрації Є. Яцканич розроблена Програма районного національно-патріотичного заходу серед дітей та юнацтва «Патріот».

Даний захід проводиться Іршавською районною радою та Іршавською районною державною адміністрацією спільно з відділом освіти райдержадміністрації, відділом охорони здоров’я протягом кожного навчального року.

16 квітня 2019 року відбувся ІІ (районний) етап національно-патріотичного заходу «Патріот». Участь у ньому прийняли шість команд – переможців І (зонального) етапу, який відбувся 21 березня цього року: Великораковецька ЗОШ І-ІІІ ступенів «Оріяна», Ільницька ЗОШ І-ІІІ ступенів «Маки», Сілецька ЗОШ І–ІІІ ступенів «Сонячне Закарпаття», Кушницька ЗОШ І-ІІІ ступенів «Вільний птах», Кам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів «Козачата», Ільницька ЗОШ І-ІІ ступенів «Нескорені».

Дійство пройшло в районному Будинку культури, для оцінювання конкурсів було запрошене шановне журі:

Симканинець Віктор Андрійович – голова Іршавської районної ради

Горін Олександрович Васильович – голова Іршавської районної державної адміністрації.

Яцканич Єлизавета Михайлівна – начальник відділу освіти Іршавської РДА

Половка Володимир Михайлович – заступник голови районної ради

Фельцан Юрій Іванович – радник голови Іршавської районної ради

Боднар Михайло Михайлович –голова ГО «Захисники рідної Вітчизни»

Гудь Мар’яна Юріївна – завідуюча районним методичним кабінетом відділу освіти Іршавської держадміністрації.

Андрішко Андрій Андрійович – головний спеціаліст відділу освіти Іршавської райдержадміністрації

Терпай Іван Іванович – директор Іршавської РЦПР

Коровська Наталія Євгенівна – методист відділу науково-дослідних робіт Іршавської РЦПР

Глиба Антоніна Анатоліївна - учитель музичного мистецтва Сілецької ЗОШ І-ІІ ступенів.

Команди змагалися у таких номінаціях:

1. Презентація команди ( назва, емблема, девіз ) (протягом 5 хвилин члени команди творчо представляють свою школу, пояснюють значення емблеми, назви команди, промовляють девіз)

2. Комбінована естафета

3. Вокальний конкурс (на краще сольне або групове виконання патріотичної пісні)

4. Творчий конкурс. Представлення учасником команди творчого проекту на тему «Духовні святині рідного краю» (до 8 хвилин)

5. Вікторина на історичну тематику (до 7 хвилин).

6. Домашнє завдання (до 10 хвилин) «Майбутнє України - наше майбутнє».

 

Варто відмітити, що всі команди представлені на найвищому рівні. У кожне завдання учні та їх наставники вклали масу зусиль, старань, переживань, а ще - частинку свого серця. Всі конкурси проходили з мінімальним відривом між командами. Членам журі було дуже важко вибрати кращого. Команди «Оріяна», «Маки» та «Сонячне Закарпаття» підійшли до фінального конкурсу з майже однаковими балами. Все вирішилося у вікторині на історичну тематику. Кращими знавцями історії стали учні Великораковецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Їхня перемога в даній вікторині принесла команді перемогу в загальному заліку. Отож, підсумки конкурсу виглядають так:

І місце - Великораковецька ЗОШ І-ІІІ ступенів «Оріяна»;

ІІ місце - Ільницька ЗОШ І-ІІІ ступенів «Маки»;

ІІІ місце - Ільницька ЗОШ І-ІІ ступенів «Нескорені».

Переможці гри «Патріот» нагороджені цінними подарунками ( І місце – колонка Т2; ІІ місце – телевізор; ІІІ місце – багатофункціональний принтер), які закуплені за кошти, виділені з місцевого бюджету депутатами районної ради. Кожен учасник отримав на память сувенірну кружку із написом «Патріот-2019». Всі глядачі, учасники та члени журі здобули для себе купу позитивних емоцій, гарний настрій та натхнення для виховання патріотизму у повсякденному житті.

 

Переглядів: 704 | Додав: metodist | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

...

...

...

Пошук

Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів