П`ятниця
29.03.2024
17:54
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Відділ освіти Іршавської райдержадміністрації
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 257

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Січень » 11 » Схід і Захід разом
10:25
Схід і Захід разом

                                                                          

Уже 9 років поспіль в наш край приїжджають друзі із Луганської області (зокрема із Сєвєродонецька). Організатором цих поїздок виступає Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, директором якого є Лариса Борисова. Щорічно великі групи дітей та дорослих на чолі з Ларисою Леонідівною приїжджають ознайомитися із Закарпаттям, його традиціями та цікавими історичними об’єктами. Методичну допомогу у проведенні екскурсій та інших заходів надають працівники Іршавського районного центру позашкільної роботи, директором якого є Іван Терпай.

З 29 грудня 2018 року по 3 січня 2019 року 68 гостей зі сходу відвідали Закарпаття. Програма кожного дня була дуже насиченою. Нашим гостям вдалося побачити історичні замки Мукачівського району, покупатися в термальних басейнах Берегова та Велятино, вдосконалити свої вміння кататися на лижах на гірсько-лижних підйомниках, побувати у винних підвалах на дегустації виноградного соку, порибалити у форелевому господарстві в селі Бронька, ознайомитися з народними ремеслами в селі Іза, відвідати Іршавський та Берегівський краєзнавчі музеї, побувати у місцевих храмах і монастирях та інше. Новинкою в цьому році стала екскурсія в м.Ніредьгаза (Угорщина) з відвідуванням термальних басейнів. На краєзнавчих екскурсіях гостей супроводжували працівники Іршавського райЦПР: Іван Терпай (директор), Олександр Осійський (заступник директора), Леся Осійська (методист) та Алла Староста (керівник гуртків).

Перед від’їздом Іван Терпай, директор Іршавського райЦПР, запросив всіх гостей із Сєвєродонецька до адмінбудинку, де на них чекав смачний обід з національними стравами. Виступ Іршавського бетлегему відобразив місцеві традиції міста, розвеселив гостей. На цій святковій зустрічі були присутні гості з місцевої влади: Віктор Симканинець – голова Іршавської районної ради, Іван Мошкола – заступник голови Іршавської РДА, Єлизавета Яцканич – начальник відділу освіти Іршавської РДА та Маряна Гудь – завідувач методкабінетом відділу освіти Іршавської РДА. Під час цієї зустрічі всі обмінялися подарунками і сувенірами, а також було обговорено ряд важливих питань.

Горбатенко Оксана – представник Департаменту економічного розвитку торгівлі та туризму ОДА Луганської області – виступила з пропозицією розробити спільний проект про облаштування дитячої туристичної бази для оздоровлення дітей із Сєвєродонецька на території Іршавського району. Віктор Симканинець, Іван Мошкола та Єлизавета Яцканич обговорили поданий проект, обіцяли посприяти у вирішенню цих питань. Вже влітку цього приміщення Ільницької гімназії та Ільницького спортивно – гуманітарного ліцею будуть облаштовані для оздоровлення дітей зі сходу. Ще одним важливим питанням для обговорення було проведення спільного семінару з питань спортивного туризму на базі Сєвєродонецького Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Вже не перший рік Іршавщина зустрічає і приймає гостей зі сходу. На перших порах туристи приїжджали в наш західний край з деякою тривогою, але згодом переконалися, що тут проживають доброзичливі і щирі люди, які з радістю приймають гостей, не відмовляють їм ні в чому. Завдяки такому ставленню до гостей, в наш край щороку приїжджає все більше туристів і ми раді цьому.

Мешканці сходу та заходу — це громадяни однієї держави. Саме це повинно стати головним об'єднуючим фактором, оскільки за роки незалежності виросло та сформувалося покоління, яке усвідомлює себе саме громадянами України. Нас об'єднує працьовитість, щирість, любов до родини, сумлінність, цілеспрямованість, взаємоповага, гідність, самобутність, воля до життя і, звичайно, соборність!

Леся Осійська,

Методист Іршавського райЦПР

 

 

Переглядів: 422 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

...

...

...

Пошук

Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів