П`ятниця
29.03.2024
05:01
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Відділ освіти Іршавської райдержадміністрації
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 257

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Грудень » 28 » Волонтерство несе мир, дружбу, знання…
14:59
Волонтерство несе мир, дружбу, знання…

Волонтерство несе мир, дружбу, знання…

Корпус Миру – це незалежна неполітична нерелігійна та невійськова американська організація, заснована президентом Джоном Кеннеді в 1961 році. Місією Корпусу Миру є зміцнення миру та дружби між народами світу шляхом залучення добровольців до роботи в різних країнах. За роки існування організації більше ніж 220 тисяч американців працювали добровольцями в 140 країнах, налагоджуючи дружні зв’язки з місцевим населенням.

Сьогодні волонтери продовжують традицію партнерського співробітництва. Вони вивчають мову та звичаї країн, в яких працюють. А найголовніше – допомагають народу зацікавленої країни задовольнити потребу у кваліфікованому персоналі, поширюють знання про американський народ серед інших народів світу.

І нам, ільничанам, надзвичайно поталанило, бо в Ільницькому спортивно-гуманітарному ліцеї Іршавської районної ради Закарпатської області, протягом 2-х років буде ділитися досвідом волонтер Корпусу Миру – Ітен Скаф Джошуа. Народився він у штаті Канзас, місто Канзас, США. У травні 2018року закінчив Канзаський університет за спеціальністю Фізичні вправи.

Волонтер з першої секунди на присутніх справив незабутнє враження. Ця молода людина виявилася гарно вихованою, толерантною, веселою, з добрим почуттям гумору. За період, що доброволець перебуває в Ільницькому спортивно-гуманітарному ліцеї, школярі багато дізналися про американські традиції, звичаї, почали краще розуміти їх спосіб життя, мислення. Присутність Ітена в ліцейній родині позитивно вплинула на учнів. Школярі зрозуміли, що вивчення англійської мови є дуже важливим, адже дасть їм можливість у майбутньому відвідати інші країни, вступити до омріяного вишу, побачити цікаві місця, збагатити свої знання. І в цьому їм допомагає Ітен з Світланою Василівною – вчителем англійської мови, які організували Клуб англійської мови. Протягом тижня в ліцеї в позаурочний час доброволець-волонтер проводить заняття з англійської мови у 3-х групах: молодшій, середній та старшій (для дорослих).

Волонтер веде активну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед учнів з різних питань превентивного, екологічного, громадянського, патріотичного виховання. Він пропагує здоровий спосіб життя як одну з умов гармонійної особистості.

За час перебування в ліцеї волонтером Корпусу Миру були проведені такі проектні роботи:

  • «Дозвілля», «Я та мої друзі», «Різдвяні традиції в Україні та Америці» (у 5класі);
  • «Здоровий спосіб життя», «Хатні справи», «У кафе та ресторані» (у 6класі);
  • «Традиційна українська та американська кухня», Здорове харчування» (у 7касі);
  • «Шевченко – народний пророк України (вивчення «Заповіту», «Реве та стогне…»англійською, «Вплив ЗМІ на життя підлітків» (у 8класі);
  • «Взаємовідносини батьків та дітей», «Винахідники та їх винаходи» (у 9 класі).

Ітен був також членом журі під час проведення ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з англійської мови.

   Ось що пише про своє враження від співпраці з учнями та вчителями нашого навчального закладу сам волонтер: Час перебування в Ільницькому спортивно-гуманітарному ліцеї є незабутнім з першої зустрічі та знайомства з учителями та учнями. Мене зустріли з такою радістю та теплотою, що я відразу відчув себе частиною шкільного колективу. Оскільки маю досвід роботи в мовному таборі, я люблю працювати з учнями у дружній атмосфері та створювати комфортне спілкування у співпраці зі мною. Вивчаючи іноземну мову в Америці, я зрозумів, що може бути важко практикувати використання іноземної мови регулярно, тож для цього ми розпочали роботу трьох Клубів англійської мови, в яких спілкуємось англійською мовою за допомогою ігор, командних змагань, мовних ситуацій, групових та парних видів роботи. Ці Клуби є чудовою можливістю для додаткового засвоєння учнями англійської мови, а також ми дізнаємося більше один про одного. Під час організації нашої роботи ми не хотіли залишити поза увагою вчителів та інших зацікавлених дорослих, тому розпочали роботу Клубу англійської мови для дорослих різного рівня володіння мовою. За цей невеликий період часу проживання в Закарпатській області я дізнався багато цікавого про українську культуру, шкільне життя та дізнався більше про ефективні методи викладання англійської мови.

Переглядів: 457 | Додав: metodist | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

...

...

...

Пошук

Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів