П`ятниця
26.04.2024
05:59
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Відділ освіти Іршавської райдержадміністрації
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 257

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Травень » 21 » Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра "Сокіл"
10:57
Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра "Сокіл"

Національно - патріотичне виховання в даний час є чи не найважливішим серед інших питань у вихованні сучасної молоді. Саме з метою виховання громадян – патріотів, захисників державної незалежності та територіальної цілісності України на всій її території проводиться Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра „Сокіл” („Джура”). Постановою Кабінету Міністрів України № 845 затверджене Положення про цю гру, згідно якої організовуються і проходять всі чергові етапи, починаючи від шкільного, згодом районного і обласного та завершуючи Всеукраїнським етапом.

Навчальні заклади Іршавського району активно залучають своїх учнів до цієї гри. Починаючи з вересня 2018 року в школах Іршавщини формувалися рої, які змагалися між собою протягом квітня на шкільному (початковому) етапі за право участі у І (районному) етапі. Отож, переможцями шкільних етапів стали 42 рої, які змагалися між собою на районному етапі у двох вікових групах. До старшої вікової групи під назвою «Молоді козаки» (15-17 років) ввійшли 14 роїв – переможців у своїх шкільних куренях. До середньої групи «Джури» (11-14 років) ввійшли 28 роїв, які взяли участь у районному турі. До складу кожного рою входили 8 учасників, з яких двоє дівчаток. Тому до районного етапу гри «Сокіл» («Джура») було залучено близько 340 учнів шкіл Іршавщини та понад 80 педагогів – виховників.

Отже, згідно Положення про гру «Сокіл» («Джура»), І (районний) етап проводиться в кінці навчального року, тобто в травні, як підсумок виконаних роєм завдань, демонстрації набутих знань, вмінь і навичок. Відділ освіти Іршавської РДА (начальник Яцканич Є.М.) зобов’язав дирекцію та педколектив Іршавського районного центру позашкільної роботи (директор Іван Терпай) організувати і провести І (районний) етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 

Згідно Положення про районний етап, всі рої змагалися у своїх вікових групах у чотирьох комплексах змагань. До складу кожного комплексу входили різноманітні конкурси і завдання. За результатами виступу роїв у кожному з цих конкурсів, визначалися і нагороджувалися переможці по усіх 4 комплексах. Протягом навчального року рої не тільки готувалися до змагань, а й робили корисну для своєї школи, або села, справу. Виконана робота була оформлена у вигляді «Доброго діла» і подавалася на оцінювання попередньо. Виконання даного конкурсу було вирішальним у визначенні загальних підсумків змагань.

Через несприятливі погодні умови довелося змінити місце проведення І (районного) етапу гри «Сокіл» («Джура»). Кілька етапів були облаштовані на території Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст. (директор Ольга Попович) та Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею (директор Юліан Меренич). Для проведення спортивних конкурсів став у нагоді сільський стадіон, а територія парку «Шахтар» стала чудовим місцем для проведення всіх інших конкурсів та змагань.

Урочисте відкриття І (районного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») відбулося на базі Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст., де під звуки козацького маршу вишикувалися усі учасники даного заходу. На урочистій лінійці були присутні також багато гостей, кожен з яких звернувся до учасників із вітальним словом. Серед них: Віктор Симканинець – голова Іршавської районної ради; Володимир Половка – заступник голови Іршавської РДА; Єлизавета Яцканич – начальник відділу освіти Іршавської РДА; Андрій Андрішко – головний спеціаліст відділу освіти; Сніжана Шейко – старший сержант Іршавського районного військового комісаріату; Ольга Попович – директор Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст.; Віктор Лисовський - начальник гірського пошуково-рятувального відділення (м.Іршава) та Іван Терпай – директор Іршавського райЦПР. З порядком проведення і програмою проходження конкурсів ознайомила всіх присутніх Леся Осійська – методист Іршавського райЦПР.

Під час І (районного) етапу всі рої як старшої, так і середньої вікової груп взяли участь у всіх комплексах змагань, за підсумками яких були нагороджені грамотами Іршавського райЦПР. До інтелектуально - мистецького комплексу «Козацькі забави» ввійшли: інтелектуальна гра – вікторина «Відун» та конкурс звітів «Добре діло».

У фізкультурно – спортивному комплексі «Козацький гарт» всі учасники роїв демонстрували свої фізичні можливості, оскільки змагалися у таких конкурсах: Козацька забава «Перетягування линви (канату)», «Віджимання», «Метання гранати на дальність» та «Підтягування».

Найцікавішим для всіх роїв був туристсько – спортивний комплекс «Козацькими стежками», в якому діти показали свої вміння долати природні перешкоди на етапі «Туристсько-спортивна смуга перешкод», демонстрували вміння читати карти на етапі «Топографія» та рухатися у визначеному напрямку на етапі «Орієнтування за допомогою азимутів» (рух за легендою).

Джури – це юні козаки, які повинні бути сильними, сміливими, щоб захистити свій рідний край. Саме для цього у програму районних змагань введений військово – прикладний комплекс «Козацька звитяга». До його складових ввійшли такі етапи: конкурс строю та пісні - «Впоряд», надання першої долікарської допомоги та транспортування потерпілого - «Рятівник», вивчення матеріальної частини автоматичної зброї - «Розбирання та збирання АК-74», стрільба із пневматичної зброї.

Підсумком змагань стало нагородження переможців спільними грамотами Іршавської райдержадміністрації та Іршавської районної ради:

Старша вікова група «Молоді козаки»:

І місце – рій ім. О.Данильченка куреня Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею;

ІІ місце – рій «Отаман» куреня Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст.;

ІІІ місце – рій «Козаки Сонця» куреня Кушницької ЗОШ І-ІІІ ст.

Молодша вікова група «Джури»:

І місце – рій «Козацькі звитяги» куреня Ільницької ЗОШ І-ІІ ст.;

ІІ місце – рій «Козаки» куреня Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст.;

ІІІ місце – рій «Патріот України» куреня Чорнопотіцької ЗОШ І-ІІІ ст.

Рої, що посіли перші місця у відповідних вікових групах нагороджені цінними подарунками. Право представляти Іршавщину на ІІ(обласному) етапі гри Сокіл («Джура») отримала команда-переможець старшої вікової групи «Молоді козаки» - рій ім. О.Данильченка куреня Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею. Вітаємо переможців та бажаємо їм гідно представити район на обласному етапі.

 

 

 

Переглядів: 745 | Додав: metodist | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

...

...

...

Пошук

Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів